kep22

Állványzatok

Az építkezéseken gyakran kell alkalmaznunk a szintkülönbségek áthidalása céljából állványokat. Az állványok fajtái a széleskörű alkalmazási lehetőség miatt a felhasználás szempontjait figyelembe véve szerteágazóak lehetnek – létrák, bak és egyszerűen összeszerelhető szerelő állványok vagy homlokzati és mobil szerelő állványzatok – melyek használatával megvalósíthatjuk a biztonságos munkavégzést.

A munkáltató vagy fővállalkozó feladata hogy a kockázatokat a minimális szintre csökkentse vagy megszüntesse. Ennek érdekében elsősorban a kollektív védelmi rendszerek kialakítását kell előtérbe helyeznie a tervezés időszakában a Biztonsági és egészségvédelmi terv megalkotása során. Ahhoz, hogy dönteni tudjunk, hogy mely állványzat használata számunkra a legmegfelelőbb, érdemes ismerni azok leggyakoribb fajtáit, azok alkalmazása során pedig követni kell az állványkészítés biztonsági szabályait. A legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módja az állványhoz jutásnak az állványbérlés!

Leírások

Homlokzati állvány

Az egységes 25 cm-es rendszerraszter rugalmas igazítást tesz lehetővé még bonyolult homlokzat geometriák esetén is. A rendszer billenésbiztos járótábláinak segítségével minden mező rések nélkül, botlásmentesen lefedhető. Kialakítástól függően, 6-os teherosztályig különösen nagy teherbírást biztosít. Könnyű és biztonságos szerelés a Gravity Lock segítségével: az ékes hevederfej rozettába történő behelyezésénél az ék saját súlyánál fogva a rozetta nyílásába esik, majd rögzül.

multiprop-alumínium-födémtámasz (2)

Födémtámasz

A nagy megengedett szártehernek köszönhetően kevesebb támasz kerül felhasználásra, 90 kN-ig. Öntisztuló csavarmenettel, gyorsmenetes állítóanyával és fokozatmentes beállítási lehetőséggel rendelkezik. Hosszbeállítása gyors, hiszen a belső csövön lévő beépített mérőszalag mutatja a támasz teljes hosszát. Az MRK keretek időigényes csavaros csatlakozások nélkül rögzíthetők, így praktikus ékes csatlakozást tesz lehetővé.